999 Games heeft weer een geweldig nieuw spel, genaamd Muse,  uitgebracht! Speel in teams, voer de opdracht uit en raad de juiste kaart!

In de prachtige en stevige doos vind je twee stapels met kaarten. Een stapel kaarten zijn verschillende, gedetailleerde afbeeldingen. De andere stapel bevat opdrachtenkaarten (inspiratiekaarten). Hierop staan dingen als: “Maak een stilstaande vorm waarbij je beide handen gebruikt.” of “Noem een non-fictief etenswaar of gerecht.”.

Verdeel de spelers in teams. Eén team krijgt zes kaarten met afbeeldingen te zien en twee inspiratiekaarten. Ze kiezen samen één inspiratiekaart uit en één afbeelding.
De inspiratiekaart wordt nu bekend gemaakt aan alle spelers. Ze hebben gekozen voor “Noem een non-fictief gebouw, bouwwerk of monument.”.
Het andere team heeft één van hun spelers aangewezen als Muse voor die ronde.
De Muse krijgt de afbeelding in het geheim te zien en noemt daar dus een non-fictief bouwwerk bij.

De kaart met de afbeelding wordt nu terug geschud met de andere vijf kaarten. Daarna worden ze allemaal open op tafel gelegd. De andere leden van het team van de Muse hebben nu even tijd om te overleggen en hebben daarna één kans om de juiste kaart te raden, met behulp van de hint die ze gekregen hebben.
Als ze het juist raden, krijgen zij de kaart. Hebben ze het fout? Dan gaat de kaart naar het team die de inspiratiekaart en afbeelding uitgekozen hebben.
Zo speel je door tot een team vijf kaarten heeft.

Er is ook een variant voor 2-3 personen (geen teams) en een snellere variant inbegrepen.

Oordeel

Het is een simpel, maar enorm leuk spel. Het is zo uitgelegd en je kan snel gaan spelen. Doordat er zo veel verschillende kaarten en opdrachten in zitten heb je wel elke keer weer iets anders te doen.
Alle rollen zijn leuk om te spelen. Als je in het team zit die de kaarten uit moet kiezen heb je een leuke opdracht: Probeer het zo moeilijk mogelijk te maken voor je tegenstanders..
Muse zijn is ook erg leuk. Je weet niet wat je te wachten staat en moet goed improviseren met de kaarten die je krijgt. Gelukkig komt er altijd wel iets in je op, want er is een hoop te zien op de afbeeldingen.

Het is een erg gezellig, creatief spel en duurt ook niet te lang!