Concept Kids

Het dier woont op de boerderij, heeft twee poten, een snavel.. Is het een kip?! Concept Kids is een fantastisch raadspel voor kinderen. Leer de kenmerken van dieren benoemen terwijl je gezellig samen speelt!

Leg het grote bord in het midden van de tafel neer, zodat iedereen er bij kan. Er zijn twee stapel met dierenkaarten: Normaal(blauwe rand) en moeilijk (rode rand). Begin met de stapel normale dierenkaarten. Deze worden geschud en neergelegd waar iedereen er bij kan. Eén speler is de startspeler, die pakt een kaartje van de dichte dierenstapel.

De speler bekijkt het dier en bedenkt welke kenmerken belangrijk zijn voor het dier. Nu pak je een oranje vierkant en kan je beginnen met de kenmerken duidelijk maken aan de andere spelers.

Als je het kaartje van de koe hebt is het bijvoorbeeld belangrijk om te laten weten dat het dier op de boerderij woont en zwart met wit is. Tussendoor mogen de andere spelers raden. Als het nog niet geraden is, kan je er bijvoorbeeld ook nog bij zetten dat het een graseter is, of hoorns heeft. Zodra een speler het goed raadt, geef je het kaartje aan die speler. Dan is de volgende speler aan de beurt.

Spreek van tevoren af bij hoeveel kaartjes je wint.

Oordeel

Een fantastisch spel voor kinderen, waar volwassenen soms ook nog erg na moeten denken. Want welke kenmerken gebruik je bij een kameleon? Of een worm? Heel grappig en erg educatief. Kinderen leren een stuk sneller de juiste kenmerken te benoemen. Zeker een aanrader!