Happy Salmon

Maak je klaar voor snelle kaartafleggende chaos! Happy Salmon is een enorm leuk partyspel voor iedereen die van een beetje chaos en beweging houdt. Van de bekende uitgever 999 Games. Het is een spel voor 3 tot 6 speler en duurt een paar minuten.

 

In de vis

Het spel zit niet in een standaard kartonnen doos, maar in een fantastische etui in de vorm van een vis. Als je de rits open doet, kan je daar de kaarten uit halen. Dit zijn mooie plastic kaarten, die dus minder snel kapot gaan. Dit is erg handig, want er wordt soms nogal ruig mee om gegaan.
De kaarten zijn 6 verschillende kleuren, voor elke speler een andere kleur.

 

Spartelen

Elke speler krijgt een stapel kaarten van een kleur. Schud de stapel voor je gaat spelen. Houd de stapel in je hand, met de afbeeldingen naar beneden. Het handigst is om te staan bij dit spel.
Als iedereen er klaar voor is, draai je de bovenste kaart van je stapel open.
Je moet dan een andere speler vinden die dezelfde actie heeft en samen de actie uitvoeren.
Die kaart kan een van de volgende acties zijn:

  • Boks – Geef de andere speler een boks (vuisten tegen elkaar).
  • High 5 – High 5 de andere speler.
  • Wisselen! – Wissel van plek. Neem je stapel kaarten mee!
  • Happy Salmon – Steek je hand uit en sla die drie keer tegen de onderarm van de andere speler aan.

Je vind de andere speler die dezelfde actie heeft door je actie hardop te noemen. Je krijgt dus veel verschillende dingen door elkaar te horen (Boks! Boks! Wisselen! Uhh… High 5!).
Als je samen de actie gedaan hebt, mogen jullie allebei de actiekaart afleggen.
Vind je niemand die dezelfde actie heeft? Dan mag je ervoor kiezen om je actiekaart onderop je stapel te leggen en een nieuwe te pakken. Het kan dus erg snel wisselen en het komt vaak voor dat er net wel een andere speler komt die je actie heeft, terwijl jij die net onderop gelegd hebt. Je mag dan NIET die actie weer pakken.

De speler die zijn stapel als eerst op heeft, wint het spel.

Oordeel

Het is een fantastisch, snel spelletje waar veel gelachen wordt. Iedere speler die er een beetje in op gaat, krijgt een grote grijns op zijn gezicht. Het is ook echt een spelletje die je makkelijk een paar keer achter elkaar kan spelen.
Heel goed om weer wakker te worden, of een gezellige avond te beginnen.
De etui is ook niet groot en kan makkelijk meegenomen worden op vakantie. De regels zijn simpel, dus je kan het makkelijk met andere spelers spelen.