• Gratis verzending

    Vanaf € 50,-

  • Voor 10:00 besteld?

    Volgende werkdag in huis

Recensie Star Realms

Recensie Star Realms

Star Realms is een 2 persoons deck building kaartspel (SF thema) waarbij je gebruik maakt van een basis ruimtevloot met als doel je tegenstander zijn levenspunten naar 0 te reduceren. In het spel schaf je nieuwe ruimteschepen en basissen aan waardoor je deck aanzienlijk in aanval en verdediging stijgt.

In het midden van de tafel liggen altijd vijf kaarten, de zogenaamde markt. Hier kan men (zover je hand het toelaat) betere kaarten aanschaffen waardoor je deck aanzienlijk in aanval en verdediging stijgt. Ook kent het spel vier verschillende kleuren die staan voor vloot met hun typische eigenschappen.

 

Zo kun je met de gele spacekaarten (Star Empire) ervoor zorgen dat je tegenstander minder kaarten in zijn beurt kan spelen. Waar Groen (Blob) uitblinkt in het aanvallen doet rood (Machine Cult) kaarten verwijderen uit je deck waardoor betere kaarten sneller op tafel komen te liggen. Blauw (the Trade Federation) laat je levenspunten stijgen.

 

De kaarten zijn engelstalig maar dat is echt geen hindernis, zelfs niet voor de jongere speler. Want Star Realms is een laagdrempelig en simpel kaartspel die in mijn optiek voor elke type kaart of bordspeler (van beginner tot gevorderde) een must-have is. Het speelt namelijk razendsnel, je hebt veel variatiemogelijkheden en het is na verloop van tijd ook nog eens behoorlijk verslavend! Als je jezelf laat afschrikken door “complexe”kaartspellen als Magic of Yu-Gi-Oh! is een kaartspel als Star Realms de juiste titel.

 

Met het basisspel kun je meteen aan de slag en mocht je er geen genoeg van krijgen, heb je de optie tot een aantal uitbreidingen die het spel nog dynamischer maakt. Hou je zelf niet van space thema’s kun je ook met Hero Realms (fantasy thema) een fijn kaartje leggen. 999 games is verstandig geweest om deze topper onder hun vlag te brengen maar ik ben persoonlijk van mening dat het spel nog lang niet de aandacht heeft gekregen die het uiteindelijk verdient. Want wat is dit toch een heerlijk kaartspel.

 

Zaterdag 29 april is het international Tabletop Day in de Spellenhoorn waarbij verschillende spellen onder de aandacht gebracht worden. Hier kan je ook nog eens opnemen tegen één van de kampioenen uit 2015. Kom deze dag ook naar de gezelligste spellenwinkel van Nederland en speel mee!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Powered by Lightspeed