• Gratis verzending

  Vanaf € 50,-

 • Voor 10:00 besteld?

  Volgende werkdag in huis

Recensie Potion Explosion

Recensie Potion Explosion

Zou een liefdesdrankje niet handig zijn. Niet meer dom zijn, maar gewoon je intelligentie uit een flesje halen. Of gewoon simpelweg de tijd een handje helpen en terug gaan om iets nog een keer te doen. Nu kan dat!

Nu kan iedereen een meester alchemist zijn. Je eigen toverdranken brouwen en hiermee niet alleen punten halen, maar ook nog je tegenstander te slim af zijn.

Over Potion Explosion:

Potion Explosion is een kort en snel spel met ingrediënten in de vorm van knikkers. Er zitten 80 ingrediënten in de mixer (speciale knikker houder). De ingrediënten zijn in de mixer verdeeld over 5 rijen. In elke rij zijn 8 ingrediënten zichtbaar.

 

Het doel van het spel is simpel. Probeer met behulp van verschillende kleuren ingrediënten (blauw, rood, geel en zwart) je brouwsels te creëren.  Dit doe je door een aantal stappen in een beurt te doorlopen:

 

 1. Pak een ingrediënt uit de mixer, hierdoor rollen de ingrediënten die daarboven liggen naar beneden. Rollen er twee of meer ingrediënten van dezelfde kleur hierdoor tegen elkaar dan krijg je een explosie. Je mag alle “geëxplodeerde” ingrediënten ook in je hand nemen.
 2. Volgen er nog meer explosies, dan pak je net zo lang ingrediënten tot er geen explosie meer is.
 3. Met deze ingrediënten vul je de flesjes van de toverdrank. Van de ingrediënten in je hand mag je maar 3 bewaren. Toverdranken die nu vol zijn mag je opzij leggen en leveren aan het einde van het spel punten op. De ingrediënten gaan weer terug in de mixer.
 4. Een nieuw recept pakken van een nieuwe toverdrank.
 5. Beurt doorgeven aan de volgende speler.

 

Tijdens je beurt mag je toverdranken die je al eerder heb afgerond eenmalig gebruiken. Ze blijven voor de eindtelling evenveel punten waard, maar kunnen tijdens het spel een leuke bonus geven.

 

Het spel eindigt wanneer alle toverdranken op zijn of wanneer het laatste prestatiefiche van de stapel is genomen. De hoeveelheid prestatiefiches is afhankelijk van het aantal spelers. Je mag een prestatiefiche pakken als je: 3 dezelfde type toverdranken hebt gebrouwen of als je 5 verschillende soorten hebt gebrouwen.

 

Mijn persoonlijke mening over Potion Explosion

Potion Explosion is een leuk en snel spel. Het geeft een leuke ervaring als je een combinatie van 4 of 5 explosies weet te veroorzaken. Het spel doet een beroep op je visuele vermogen en je oorzaak-gevolg inzicht. In dit opzicht is het daarin redelijk uniek.

 

Het spel is fantastisch voor beginnende spelers en jonge spelers. Mijn ervaring is dat vooral jonge gamers dit spel blijven spelen en superenthousiast van de explosies worden. Een echte aanrader als familiespel.

 

Voor de ervaren spelbord fanaat zal het spel echter weinig meerwaarde hebben.

 

 

Persoonlijk cijfer: 6.5/10

 

Positief punten:

 • Het speelt snel
 • Het spel is makkelijk en in korte tijd uit te leggen
 • Het ziet er leuk uit
 • Mooi en uniek concept
 • Een van de betere spellen voor jongere kindeen (naar mijn mening)
 • Redelijke hoeveelheid opties

 

Negatieve punten:

 • De kartonnen knikker houder is relatief fragiel in vergelijking met de zware knikkers
 • Weinig diepgang zodra je het trucje van het spel doorkrijgt

 

De nodige  info:

Aantal spelers: 2 tot 4

Benodigde tijd: ongeveer 45 minuten

Leeftijd: vanaf 8 jaar

Uitgeverij: 999 games

Instapniveau: laag – prima spel voor beginnende bordgamers

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Powered by Lightspeed