• Gratis verzending

    Vanaf € 50,-

  • Voor 10:00 besteld?

    Volgende werkdag in huis

Recensie Kingdomino

Recensie Kingdomino

White Goblin Games komt met een nieuw snel familiespel genaamd Kingdomino, een kruising tussen het bekende aanleg-mechanisme van het oeroude spel domino en Carcassonne. In dit spel ben je een koning die zijn koninkrijk moet zien uit te breiden door middel van verschillende types tegels waaronder tarwe, weiland en watertegels.

Je scoort punten door de juiste tegels bij elkaar te voegen maar let op, jouw koninkrijk mag niet groter zijn dan 5x5 landtegels rondom je kasteel. Alles wat te veel bij komt te liggen, moet je afleggen en scoor je simpelweg geen punten voor. Elke ronde (12 rondes voor 3 of vier spelers of 6 rondes voor 2 spelers) komen er vier tegels in cijfervolgorde op tafel. Een mooi spelelement is dat de speler die als laatste ligt - na het kiezen van de tegels - in de nieuwe ronde de startspeler wordt, zodat je als eerste uit de vier nieuwe tegels mag kiezen. Maar de concurrentie is moordend want iedereen strijdt voor zijn of haar beste tegel, dus speel niet te afwachtend en let goed op je tegenstander. Degene met de meeste punten in zijn koninkrijk is winnaar!

 

 

Kingdomino is een spel wat je snel op tafel legt, want het spelletje uitleggen aan je familie of vrienden doe je in vijf minuten en je kan aan de slag. Een potje duurt hooguit een kwartier en het spel is geschikt vanaf 8 jaar. De illustraties van de tegels is een lust voor het oog en het zit in een mooi compact doosje. De verwachting is groot dat dit spel ongetwijfeld prijzen gaat pakken!  

 


A.s. zaterdag (29 april - International Tabletop Day 2017) wordt er ook Kingdomino gespeeld. Nieuwsgierig geworden? Kom dan ook a.s. zaterdag kijken in de leukste spellenwinkel van Nederland en speel een potje mee!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Powered by Lightspeed